Skoči na glavno vsebino
(02) 541 31 00

Od 29. januarja do 1. februarja 2017 sva se z ravnateljico Matejko Horvat udeležili srečanja ravnateljev PASCH-partnerskih šol v Budimpešti.

Prvi dan se je pričel z okroglo mizo: direktor in učiteljica partnerske šole, dva bivša učenca, trije aktualni učenci in predstavniki Goethe Instituta smo debatirali o izkušnjah in razvoju projekta v naših šolah in deželah. Bivši učenci so pripovedovali o tem, kako jih je nemški jezik in sodelovanje v projektu izoblikovalo ter vplivalo na njihov študij, izbiro poklica in njihova življenja. Z direktorjem partnerske šole iz Latvije sva govorila o tem, kako je projekt vplival in še vpliva na učenje nemščine v najinih šolah in na najin osebnostni razvoj.

Vrhunec našega srečanja je bil podpis pogodbe za nadaljnje 3-letno sodelovanje v projektu PASCH v baročni dvorani Andrassyeve Univerze v Budimpešti. Pridružili so se nam tudi predstavniki veleposlaništev.

Od leta 2008 je nastala prava mreža šol, kjer je ravnateljem in koordinatorjem kljub digitalnemu mreženju še vedno najdragocenejše osebno druženje ter želja po novih in skupnih projektih.

Lidija Pelcl Mes

IMG_8799

Dostopnost