Skoči na glavno vsebino
(02) 541 31 00

V torek 11. 2. 2020, so učenci, ki jih zgodovina zanima in spoznavanju naše preteklosti posvečajo več pozornosti, obiskali Pokrajinski muzej v Murski Soboti. Ob razlagi prijazne ga. Mateje Huber so si ogledali dve razstavi. Prva nosi naslov Šoa – spominjajmo se, ki prikazuje življenje Judov v Šanghaju. Ob spremljanju razstave so učenci dodali svoje znanje in razvil se je zelo zanimiv pogovor, kjer so učenci pokazali veliko širokega znanja tudi o tej temi, čeprav se jih o njej v šoli še ni učila.
Aktivno so sodelovali tudi ob ogledu druge razstave, ki nosi naslov 100 dejstev o Prekmurju. Ta tema je učencem bila znana, saj so nekateri aktivno sodelovali ob praznovanju 100-letnice združitve Prekmurja z matičnim narodom.
Ob koncu so bili učenci razdeljeni v 3 skupine in sodelovali so v zelo zanimivem kvizu, kjer so učenci pokazali znanje o razstavi, hkrati pa so potrebovali tudi nekaj športne iznajdljivosti in duha.
Upam, da delim mnenje s svojimi učenci, in sicer, da smo se veliko novega naučili, učenci so pokazali veliko zanimanja in znanja ter se lepo zahvalili. Ga. Mateja je učence zelo pohvalila zaradi prikazanega znanja in obnašanja.

V torek, 18. 2. 2020, pa smo obiskali razstavo z naslovom Po stopinjah mojega deda, ki je bila na ogled v beltinskem gradu. Ogledali smo si film in fotografije Mankice Kranjec, ki je vnukinja pisatelja Miška Kranjca. Ob tem smo prav tako spoznali nekaj novih dejstev, ki so razširila obzorje našega znanja.

Učenci, člani zgodovinskega krožka z učiteljico Jelko Breznik

Dostopnost