Skoči na glavno vsebino
(02) 541 31 00

Učenci in učenke PASCH šol srednje-vzhodne regije (Region Mittelosteuropa), kamor spadajo partnerske šole Iz Estonije, Litve, Latvije, Poljske, Češke, Slovaške, Madžarske in Slovenije, so se v začetku septembra odzvali povabilu, da ustvarijo fotografijo na temo „Mala sreča”.  

Natečaja se je udeležilo 46 učencev in učenk iz vseh sedmih držav naše regije s 71 čudovitimi fotografijami. Našo šolo so zastopale: Mojca Lebar, Neja Panker in Danaja Nedeljko iz 8.a, Tonka Erjavec iz 9.b, Lara Alt, Tadeja Horvat, Asja in Lana Serdt iz 7.a, Katarina Gomboši iz 7.b ter Julija Hozjan, Lana Kohek in Nikolina Vujičić iz 7.c.  

Strokovna žirija, ki je imela vse prej kot lahko delo, je izbrala 15 fotografij, ki se bodo prihodnje leto v obliki potujoče razstave podale na pot po celotni regiji, ustavila se bo tudi pri nas v Beltincih.  

Z velikim veseljem in ponosom sporočamo, da se je na 12. mesto uvrstila fotografija naše sedmošolke Lare Alt z naslovom „Freiheit/ Svoboda”. Čestitamoooo!  

Lara je svojo fotografijo opisala tako:”Ich habe dieses Bild gewählt, weil ich mich beim Radfahren entspanne und meinen Kopf frei mache. Beim Radfahren vergesse ich alle meine Sorgen völlig. Ich fahre lieber in Begleitung meiner Mutter und eines Freundes.”

Tukaj si lahko ogledate še preostale zmagovalne fotografije:  

https://blog.pasch-net.de/deutschinmoe/archives/218-Kleines-Glueck,-grosse-Bilder!-Das-sind-die-Gewinnerbilder-des-PASCH-Fotowettbewerbs-Das-kleine-Glueck!.html#extended

Lidija Pelcl Mes, prof. 

Dostopnost