Skoči na glavno vsebino
(02) 541 31 00

V času med junijem in oktobrom 2021 smo v okviru projekta PASCH izvedli virtualno izmenjavo s partnersko šolo Ropica Polska na Poljskem z naslovom Grenzenlos trotz Pandemie – Brez meja kljub pandemiji.  

V projektu so sodelovali učenci 8. razredov: Katarina Gomboši, Hana Magdič, Tea Kuzma, Deja Baša, Lana Kohek, Julija Hozjan, Nina Erjavec, Maj Jerebic, Lea Zavec, Matic Vinkovič, Tena Ritlop in Eva Holc Jerebic. Pričeli smo s spoznavnim pismom in učiteljici vsa izžrebali pare učencev. V spletnem okolju smo eden drugemu predstavili svojo šolo, svoj kraj in regijo ter svojo državo. Posneli smo tudi kratki predstavitveni video. Poiskali smo znane nemške osebnosti, katerim bi želeli napisati pismo.  

Med poletnimi počitnicami smo si iz krajev naših potepanj napisali razglednico.  

Z aktivnostmi smo nadaljevali takoj ob vrnitvi v šolo. Izmenjali smo še dve pismi, v katerih smo opisovali naše konjičke, svojo hišo in sobo, svoj kraj, najljubšo in tipično hrano. Za nove prijatelje smo poslikali vrečke iz blaga. Potem smo dodali slovenske sladkarije in vse skupaj v paketu poslali na Poljsko. Tudi mi smo prejeli paket, ki smo ga z velikim veseljem in pričakovanjem odprli. 

Projekt smo zaključili 22. oktobra 2021 na ZOOM-u. Drug drugemu smo predstavili svojo skupino, svojo deželo ter tekmovali v kvizu. Pri tem smo se zelo zabavali! 

Pisma pa smo poslali Miku Schumacherju, Boris Beckerju und Erdoganu Atalayi. Nestrpno pričakujemo njihove odgovore! 

Projekt je še en dokaz več, kako zelo nas jeziki tudi v tem negotovem času povezujejo, da je tudi v virtualnem svetu možno izvesti številne lepih stvari in da je svet veliko manjši kot se zdi na prvi pogled.  

Lidija Pelcl Mes  

Dostopnost