29. in 30. junija 2021 je Goethe institut Ljubljana za 17 naših sedmošolcev organiziral intenzivne počitniške delavnice v nemškem jeziku v hotelu Zarja na Pohorju. Delavnica je imela naslov Narava in trajnostna naravnanost (Natur und Nachhaltigkeit).

V prvem dopoldnevu so učenci najprej z Majo Pihler – Bilbi ustvarjali v glasbeni delavnici na temo Unsere Erde hat Probleme: Unsere Taktik – keine Platik. Popoldan je Angela Žugič iz GI Ljubljana motivirala učence k fotografiranju in jim pokazala različne načine in stile fotografiranja.

Po večerji smo se vsi skupaj odpravili na pohod na Areh.

Naslednji dan so učenci nadaljevali z delavnico Upcycling-Mode, kjer je Irena Čeh iz GI Ljubljana učencem predstavila upcycling. To pomeni, da iz starih in neuporabnih reči ustvariš nove. Iz starih kosov oblačil, ki so jih učenci prinesli zraven, je nastalo veliko novih.

Na koncu dneva so učenci za starše pripravili razstavo in prezentacijo njihovega dela ter modno revijo in koncert. Skupaj z Bilbi in Gregorjem so zapeli novonastalo pesem, Bilbi in Gregor pa  sta nam poklonila še njun koncert, kjer smo vsi resnično zelo uživali. Na zaključni prireditvi se nam je pridružila tudi Katja Bradač iz GI Ljubljana. Vsi smo bili navdušeni, kaj vse nam je uspelo v tako kratkem času. Sedaj pa se počitnice res lahko začnejo!

Lidija Pelcl Mes und Iris Vičar

Fotografije: Asja in Lana Serdt, Tena Ritlop, Lea Zavec, Lidija Pelcl Mes

Dostopnost