Skoči na glavno vsebino
(02) 541 31 00

V zadnjem letu smo na našo šolo sprejeli več novih učencev in tudi nekaj učiteljev. Poleg treh oddelkov nadobudnih prvošolčkov, so k nam prišli tudi učenci iz različnih koncev sveta. Med  drugim iz Ukrajine, Hrvaške in Hongkonga. Prišli so v povsem drugačno okolje, poslušajo jezik, ki ga ne razumejo, skušajo se vključiti v našo kulturo, sklepajo nova prijateljstva. Verjamemo, da jim na pragu pubertete ni lahko. Vsi si želimo, da bi se novinci čim lažje vključili v naš proces dela, zato se zaposleni in učenci vsak po svoje trudimo, da bi se ti učenci počutili pri nas dobrodošli.

Ko dobimo goste, jim običajno ponudimo stol. To je znamenje dobrodošlice. Simbolno želimo tudi mi ponuditi stol vsem, ki so in še bodo vstopili na našo šolo. Želimo, da se počutijo dobrodošli, da se pri nas počutijo kot doma.

Tako na naši šoli poteka prenova starih, odsluženih lesenih stolov. Tri stole, ki bi najbrž kar kmalu končali v peči ali na smetišču, so nam prijazno odstopili dobri ljudje, s pomočjo nove učenke Katje pa smo jih zbrusili, pobarvali in zaščitili. Tako smo naredili nekaj dobrega za okolje, saj smo obnovili in ponovno uporabili stare predmete, aktivno smo k sodelovanju vključili nove učence in jim s tem pokazali, da so k nam prinesli svež veter, stolom pa smo vdahnili novo življenje in jih znova vrnili v uporabo.

Stole si lahko ogledate in se seveda na njih tudi odpočijete pred pisarnami in v športnem kabinetu.

Janja Žalik Jerebič

Dostopnost