Skoči na glavno vsebino
(02) 541 31 00

Podjetje Kopija-nova je v šolskem letu 2021/2022 v sodelovanju z Razvojno skupino Ajda in živalskim vrtom ZOO Ljubljana organiziralo 2. VSESLOVENSKI LIKOVNI NATEČAJ: Ustvarjamo za ZOOplanet na temo ogrožene živali Madagaskarja, »Madagaskar – umetnik narave«. Likovnega ustvarjanja so se lotili tudi učenci in učenke naše šole, skupaj je 124 vzgojno-izobraževalnih ustanov oddalo kar 571 likovnih del.

Z veseljem in ponosom sporočam, da sta (zdaj že) devetošolki Hana Magdič in Lana Kohek osvojili 1. MESTO v kategoriji osnovna šola, 3. vzgojno-izobraževalno obdobje!

Presrečne smo za izjemen dosežek na likovnem natečaju s še kako pomembno temo in s še pomembnejšim sporočilom.

Tako sama, kot tudi mladi ustvarjalki, smo velike ljubiteljice živali. In prav to nas je zagotovo pritegnilo k sodelovanju, pika na i pa je bilo tisto glavno sporočilo natečaja – razmišljanje o odgovornem ravnanju, skrbi in ohranjanju zdravega ter čistega okolja, za nas kot tudi za (ogrožene) živali.

Naša šola je EKO šola in tega se v čim večji meri skušamo držati tudi pri likovni umetnosti. Radovedni navadni vari, v katerega sta učenki vložili preko 30 ur prostega časa, je v celoti nastal s pomočjo recikliranja odpadnega materiala – kartonske embalaže, tulcev, časopisnega papirja. In da bo potovanje iz Prekmurja do Ljubljane lažje, smo mu za na pot pripravile tudi njegove najljubše prigrizke, ki si jih lahko ogledate v galeriji fotografij.

In še beseda nagrajenk:

»Za natečaj sva se odločili, ker nama je bila tema zelo všeč. Prav tako pa se nama zdi pomembno, da tudi skozi umetnost ozaveščamo ljudi o pomembnosti skrbi za naš planet in živali. Najin prvi odziv je bil to, da sva bili presrečni in veseli  –  nagrada pa je več kot odlična! 😊 «

Vabim vas, da si ogledate priložene utrinke nastajanja nagrajene skulpture navadnega varija, na spodnji povezavi pa je mogoč sprehod po spletni, virtualni razstavi nagrajenih del.

https://www.likovni.kopija-nova.si/prijava-na-e-novice/spletna-razstava-nagrajenih-del-2-drzavnega-likovnega-natecaja-ustvarjamo-za-zooplanet

mentorica Maša Mlinarič

Dostopnost