Skoči na glavno vsebino
(02) 541 31 00

Mednarodni projekt Naša mala knjižnica je namenjen promociji bralne kulture, spodbujanju branja in bralne pismenosti ter spoznavanju evropskih avtorjev in ilustratorjev.

Učence skozi šolsko leto pospremi skrben izbor mladinske literature priznanih slovenskih in tujih avtorjev. V šolskem letu 2023–2024 smo brali šest zanimivih knjig iz Poljske, Slovenije, Belgije, Češke, Litve in Italije: Tomast Matkowski: O Kamilu, ki gleda z rokami; Sinikka in Tiina Nopola: Zarja in Živa; Majda Koren: Kapo in Bundo; Stefan Boonen: Zadeva z Levom; Petr Stančik: H2O in zaklad blaznega očesa in Susanna Mattiangeli: Mina HB.

V letošnjem šolskem letu so se branju v Naši mali knjižnici priključile učenke 5. razreda in si v aprilu, ki je tudi mesec knjige, za celoletno branje prislužile bralna priznanja. To so: Anastazija Balažic, Elena Erjavec, Tamara Glavač, Aneja Karlovčec, Sofija Ščavničar, Tanja Vnuk, Julija Kranjec in Loti Vedenik.

Sodelovanje v mednarodnem bralnem projektu Naša mala knjižnica spodbuja branje in ustvarjalnost učencev ter razširja znanje o tujih in domačih avtorjih ter ilustratorjih.

Cvetka Rengeo, šolska knjižničarka

Dostopnost