Naša mala knjižnica

Mednarodni projekt Naša mala knjižnica je namenjen spodbujanju branja in bralne pismenosti ter spoznavanju drugih kultur. Projekt, ki ga podpira Evropska komisija, je namenjen najmlajšim bralcem, od vrtca do 5. razreda osnovne šole.
Otroke skozi šolsko leto pospremi skrben izbor mladinske literature priznanih slovenskih in tujih avtorjev, letos je to 6 odličnih knjig iz Slovenije, Hrvaške in Litve. To so Grigor Vitez: O zajcu, ki se je rad smejal, Ida Mlakar: Cipercoperček, Andrej Rozman Roza: Kako je Oskar postal detektiv, Gendrutis Morkūnas: Bolšje zgodbe in Kestutis Kasparavičius: Dežela lenuhov, Jana Bauer: Groznovilca in divja zima.
Z mednarodnim sodelovanjem in gostovanjem tujih pisateljev učenci spoznavajo tuje kulture in književnost. Sodelujoči pisatelji projekt soustvarjajo ter v njem aktivno sodelujejo.
Projekt je zasnovan tako, da spodbuja branje in otrokovo kreativnost, za dodatno motivacijo pa poskrbijo zanimive aktivnosti, katerim se učenci pridružijo po svojih željah in zmožnostih.
Učenci ob koncu šolskega leta prejmejo bralno priznanje Naše male knjižnice.

Cvetka Rengeo